Ridlektion, tema hoppning och relaterade avstånd.

2013-02-04 | 14:11:08 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Vi började med en uppvärmning där vi travade igång dom med hjälp av bommar på marken. 
man kunde komma från båda varven. Vid B och E gjorde vi små volter. Denna upvärmning var bra för både hästen och ryttaren för att hitta takt, tempo och balans. 
Sen skulle vi börja hoppa! Du ska vara i väster varv. 
började med att trava över travbommarna och sen trava mot hindret som står på diagonalen mellan F och H. Landa i höger galopp. För att hjälpa hästen att landa i rätt galopp ( i detta fall höger galopp) kan man lätta en aning i höger tygen. ska du landa i vänster galopp kan du lätta lite i vänster tygen. detta hjälper hästen att ta fram de benet. 
Andra hoppövningen vi gjorde skulle också ha en anridning i trav. Du kommer i Vänster varv hoppar hindret som står på medellinjen, landar i galopp räknar galoppsprånen mellan de första och andra hindret som är på lilla diagonalen ( K och R ) fortsätt att galopera efter hindret och låt inte hästen stanna förrän du ber hästen att stanna.
Hoppning nummer 3. 
Väster varv, du kommer i galopp. Hoppar hindret som står mellan R och S, i vårat fall var de ett plank. Räknar galoppsprången som är mellan de första och de andra hindret, i detta fall ett rätuppstående som stod vid bokstaven F.
Alla dessa hinder har då en såkallad relterad avstånd. Vilket betyder att de är ett "bestämt antal galoppsprång på ett antal meter" 
ex) på sista hoppningen mellan hinder ett och två var de 20 meter och där skulle storhästarna få plats med 5 språng och ponnyna 6. sen kan ju såklart hästarna länga och korta sig.
 
Testa gärna på detta med din häst ! :)
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback